Katoen Giza 45

100 % katoen Giza 45

Leer meer over het uitzonderlijke Giza 45 en onze katoenen T-shirt en truien collectie.

dit is een hoogwaardig katoen, zacht als een uitstekende kwaliteit kashmir.

Giza 45 is een Egyptisch katoen van uitstekende kwaliteit waardoor het extreem zacht is. Daarom maken wij er onze katoenen T-shirts en truien van.

Dit katoen wordt geproduceerd in een omgeving met perfecte weersomstandigheden: de productie is een paar ton per jaar, terwijl de wereldwijde productie ongeveer 20 miljoen ton is.
Giza 45-katoen vertegenwoordigt slechts 0,4% van de Egyptische katoenproductie, of 0,3% van de wereldwijde productie. Dit geeft aan hoe zeldzaam Giza 45 is.

Er is slechts één ander katoen op aarde dat net zo gekoesterd is in mate van kwaliteit: het mythische Sea Island-katoen.
In 1830 ontdekte Ali Pacha, oprichter van het moderne Egypte, de Sea Islands tijdens een reis naar het Caribisch gebied. Verbaasd door de kwaliteit van de stof besloot hij om wat katoenzaad terug te brengen en te laten groeien in de Nijldelta, waar de bodem uitzonderlijk vruchtbaar is en op dat moment al 's werelds beste katoen verbouwt.

Die plantage is een klein gebied ten oosten van de delta dat het katoen Gizeh 45 maakt. De naam Giza is afkomstig van Gizah, de beroemde archeologische vindplaats en de piramides die zich in dat gebied bevinden.

De typische kenmerken van Giza 45 katoen zijn de ongelooflijke dunheid: ongeveer 2,95µ (mensenhaar: 75µ) en de lengte van de vezel, langer dan 36 mm.
Ons assortiment katoenen truien is verbazingwekkend zacht en dit is wellicht de enige gelegenheid om dit luxe katoen weer te kopen.

Waarom u zelf niet trakteren op een Giza katoenen T-shirt.

 
 
 
 

Remonter en haut de la page
MAHOGANY KASHMIR

De beste kwaliteit Kashmir draad
Maten XS tot XXXXL

MAHOGANY KASHMIR

Maak gebruik van onze 24 uurs
expresse verzend service

MAHOGANY KASHMIR

hand made in Nepal

MAHOGANY KASHMIR

45 dagen om van gedachten
te veranderen