De beste kwaliteit Kashmir draad

2 draden, 4 draden, 12 draden... hoe raakt u de draad niet kwijt in kashmirwol

De dikte en het gewicht van een kledingstuk van kashmirwol hangt af van het aantal gebruikte draden. Ook al is de weeftechniek hetzelfde: hoe meer draden, hoe beter de donzige zachtheid van de kashmir naar voren komt en hoe groter het draagcomfort is.
Een tweedraads trui is oorspronkelijk een zomer- of voorjaarskledingstuk. Door de uitzonderlijke isolerende kwaliteit van kashmirwol kan dit kledingstuk het gehele jaar door gedragen worden. Draag het in de winter onder winddichte kleding en u voelt de zachte warmte u omhullen. Bij gelijke dikte is een kashmirtrui veel warmer dan een schapenwollen trui.
De tweedraads trui beslaat het grootste marktaandeel. Dat laat zich voornamelijk verklaren uit de aantrekkelijke prijs (hoe meer draden, hoe hoer de prijs van het kledingstuk) en door het kleine aanbod van dikkere truien. Wij bieden u een ruim aanbod, oplopend tot 6 of 12 draden voor het najaar en de winter.
De vierdraads trui heeft een dikte die overeenkomt met een “gewone” wollen trui. Deze dikte is ideaal voor diegene die een tweedraads trui te dun vinden, vooral voor mannen. Deze trui kan in voor- en najaar zonder jas gedragen worden in koel, windstil weer.
De zes-tot twaalfdraads trui is echt een winterkledingstuk. Bij deze dikte komen de bijzondere eigenschappen van de kashmirwol en de ongelofelijke zachtheid extra goed naar voren.

de kwaliteit van Mahogany kashmirwol

Voor hoge kwaliteit kashmirwol is het noodzakelijk om de beste haren van de geit te selecteren, dat wil zeggen: de langste en de fijnste.
Alleen dit type haar waarmee de dunne draden gesponnen kunnen worden, die zorgen voor de donzige zachtheid van kashmirwol.
Dit betekent over het algemeen dat slechts 40 % van het haar van deze kleine geit gebruikt kan worden. Als men minder streng selecteert, kan men een artikel aanbieden dat nog steeds de naam “kashmir”kan dragen, voor een lagere prijs, maar ook met een lagere kwaliteit. De prijs moet echter niet het enige criterium zijn voor de aankoop van een kashmir kledingstuk. Op de site van Mahogany zult u kashmirs vinden voor een redelijke prijs, zonder af te doen aan de kwaliteit. Bij andere merken zal het label “kashmir “ de prijs buitensporig opdrijven.

Bij Mahogany gebruiken we alleen het beste deel van de kashmir wol. Al onze artikelen worden gemaakt met de zelfde kwaliteit van kashmir en pashmina.
Zonder al te technisch te worden, kunnen we zeggen dat de gebruikte haren een diameter hebben van 15,5 micron. (Ter vergelijking¨een menselijk haar meet 75 micron en wol van het Mérinosschaap ligt tussen de 20 en 22 micron.)
Wij gebruiken alleen de horen van een lengte van 34 mm of meer (wat zeer long is), waardoor we dunne en sterke draden kunnen maken.
Met één kilogram kashmirwol maken we een draad van 28 kilometer lengte (ter vergelijking: een draad van 8 kilometer is nodig voor een mannentrui maat medium).

Bij het uitkiezen van kashmirartikelen kunt u vertrouwen op uw tastzin: van al uw zintuigen is vooral de tastzin die aangetrokken zal worden door deze artikelen.

Wat bepaalt de prijs van Mahogany kashmirwollen artikelen?

Veel mensen die in onze producten geïnteresseerd zijn, vragen zich een beetje wantrouwig af hoe het kan dat onze prijzen relatief laag zijn. Kan de kwaliteit van Mahogany-artikelen wel goed zijn, als elders een twee keer zo hoge prijs bedongen wordt?
De aantrekkelijke prijzen kunnen echter verklaard worden door onze relatief lage overheadkosten. Wij maken geen onkosten in personele of publicitaire sfeer. Wij onderhouden geen grote winkelketens, wij investeren niet in grote advertentiebudgetten. Uw aankoopbedrag is vooral bestemd voor de materiaal- en productiekosten en voor de investering in design en onderzoek.
Om de laatste twijfel weg te nemen, bieden we u elders op deze site aan om een gratis monster aan te vragen (klik op de link "Gratis proberen"). Bovendien kunt u uw aankoop binnen 45 dagen na ontvangst ruilen of terugsturen als het niet aan uw verwachtingen voldoet.

Ethiek en milieu

Ons gehele aanbod aan kashmirproducten komt tot stand in overeenstemming met internationale afspraken rondom respect voor menselijke waardigheid en moraal, waarbij kinderarbeid verboden is.

Al onze artikelen zijn “ASO VRIJ”. Dat wil zeggen dat de kleurstoffen voor onze producten vrij zijn van schadelijke stoffen voor gezondheid of milieu.
MAHOGANY KASHMIR

De beste kwaliteit Kashmir draad
Maten XS tot XXXXL

MAHOGANY KASHMIR

Maak gebruik van onze 24 uurs
expresse verzend service

MAHOGANY KASHMIR

hand made in Nepal

MAHOGANY KASHMIR

45 dagen om van gedachten
te veranderen